Glosoria
 Gör glosläxan roligare sedan 1996
 

Servicesidorna för Glosoria 2k1

Välkommen till informations- och hjälpsidorna för Glosoria Online Education 2k1!

På dessa sidor kommer Du att hitta den senaste informationen för vår tjänst 2k1. Vi publicerar all den information som Du kan ha nytta av; hjälp om hur tjänsterna fungerar, serviceinformation, driftstopp, buggar eller annan information som vi tror att Du kan ha nytta av. Gör det till en vana att regelbundet kontrollera denna sida efter ny information som berör Dig och hur Du använder våra tjänster!


Hjälp för Glosoria Online Education 2k1 (visa all hjälp igen)

Administration av Set
Med hjälp av Administration av Set kan Du lägga till och ta bort "hållare" för glosor. Ett set motsvarar det som i Glosoria 2000 kallas Glosbok. I Glosoria 2k1 kan Du lagra fritt antal set.

Lista Set-information
Med hjälp av denna funktion kan Du snabbt få en överblick över vilka set Du har kopplat till Ditt konto. När Du klickar på länken får Du reda på namn samt vilka till- och frånspråk alla Dina set har!

Välj aktivt set
Med hjälp av denna funktion väljer Du det set som Du vill arbeta med just nu. För att Du skall kunna lägga in några glosor samt göra examineringar måste Du ha valt aktivt set först! Du väljer aktivt set genom att välja det set Du vill aktiver i listan som visas på skärmen när Du klickat på länken, och sedan trycka på knappen 'Aktivera set'.

Lägga till set
Du kan lägga till set genom att klicka på denna länk. I den sida som visar sig kommer Du nu att få mata in vilket setnamn Du vill ha samt välja från- och tillspråk för Ditt set!
Setnamn: Skall vara högst 15 tecken långt och får enbart innehålla vanliga tecken (vi rekommenderar A-Z, a-z samt 0-9).
Från- och tillspråk: Välj de språk Du vill använda. Du kan ha samma från- och tillspråk. I alternativen bland språken finns även SpråkTyp1 och SpråkTyp2 med. Dessa alternativ kan Du använda som alias för andra språk som Du eventuellt kan behöva använda! Observera också att det finns 2 språkalternativ för engelska: Engelska (En) och Engelska (Am). Den enda skillnaden mellan dessa är att den första är avsedd för brittisk engelska, och den andra är avsedd för amerikansk engelska.
Klicka på 'Skapa set' för att göra ett set efter De val Du har gjort!

Ta bort set
Använd denna funktion för att radera ett set! Du väljer det set Du vill ta bort i listan och klickar sedan på 'Ta bort set'.
Tänk på att ett set raderas helt från vår server. Detta innebär att alla glosor som sparats i ett set kommer att raderas tillsammmans med all statistik och annan information som är kopplad till det set som raderas! Det går EJ att återställa på något sätt. Notera också att Du EJ kan radera det set som är aktivt. Om Du vill radera aktivt set måste Du först aktiverat något annat set för att därefter radera aktivt set!

Support via E-post
Om Du inte hittar svaren på Dina frågor i dessa supportsidor kan Du skicka ett e-post till oss. Glöm inte att tala om 1) Vad Du får för felmeddelande, 2) Vad Du gör för att felet skall uppstå och 3) En allmän beskrivning av problematiken (om felet uppstår varje gång eller slumpvis osv.). Du får även gärna skicka ett supportmail med allmänna frågor eller kanske bidra med konstruktiv kritik och beröm som leder till att vårt arbete kan utvecklas och förbättras!

Vår supportadress är support@glosoria.nu!


Till Center


© 1996-2015 Henrik Hedlund, Jan Källström.
Användarvillkor. Cookies.