Glosoria
 Gör glosläxan roligare sedan 1996
 

Nyheter i Glosoria 2000

Glosoria 2000 är fullproppat med nya möjligheter! Här följer ett par exempel, men det är endast genom att testa programmet som Du kan uppleva allt det nya!

Glosoria ExamWizard
Med Glosoria Exam Wizard kan Du enkelt och snabbt påverka vilka förhörsinställningar Du vill använda innan varje förhör. Du kan påverka vilket språk Du vill förhöra, eller om Du vill ha slumpvist föhör. Du kan även ändra om Glosoria skall göra skillnad på VERSALER/gemener. På detta sätt slipper Du gå ur förhörshanteraren till inställningarna för att ändra dessa inställningar. Du gör det bekvämt innan varje förhör!

Diplomhanteraren
Med Diplomhanteraren kan Du direkt efter varje förhör få fram ett diplom över hur ditt senaste förhör gick. Du får reda på hur många rätt och fel Du hade innan förhöret, hur det ser ut efter förhöret, och även hur det differensen är! Du kan använda detta diplomet för att visa upp för lärare och/eller föräldrar för att visa hur Du gör framsteg. Läraren kan sedan använda diplomet som underlag för betygssättning.

Importeringshanteraren
Med hjälp av denna funktion kan Du importera glosor till glosbokshanteraren från t.ex. Anteckningar eller MS Word. Du kan importera glosor från de flesta ordbehandlings- och textbehandlingsprogram. På detta sätt kan Du skriva in dina glosor i t.ex. Skolan, utan att skolan behöver ha tillgång till Glosoria. Det enda Du gör är att ta med din fil i t.ex. anteckningar med dig hem, öppnar den i anteckningar och för över glosorna.

Internet Look-a-like
"Internet Look-a-like" känsla är implementerad! I Glosoria kan Du snabbt och lätt navigera Dig runt i programmets olika funktioner. Med hjälp av ett nytt gränssnitt kan Du tydligt se olika uppdelningar mellan olika funktioner. Förutom att det nya gränssnittet underlättar navigering och uppdelningar av funktioner, är det även nytänkande när det gäller design av program.

Den nya designen finns både på gamla och nya dialogrutor i programmet.

Förbättrade utskrifter
Nu blir det tydligare och bättre text på utskrifterna från Glosoria. Vi har förbättrat typsnitt och storlek på texten, så att utskriften skall bli bra på alla skrivare!

Arbetsbordet
Arbetsbordet har fått en liten förbättring. Den största är att Du nu ständigt kan se information om den öppna glosboken på arbetsbordet! Du kan se i princip all information om glosboken som går att ta fram. Tidigare kunde Du endast se vilken glosbok som var öppen genom att titta på Glosorias titelrad.

Glosoria Resource Kit
Vi har byggt om hela Glosoria Resource Kit till Glosoria 2000. Nu kan Du enkelt surfa fram i dokumentationen genom en vanlig webbläsare.

Fördelarna är många, men främst ger det en oerhört effektiv möjlighet att söka efter ord och uttryck.

Hang Man
Nu kan Du lära glosorna på ett nytt sätt. Du kan nu spela det roliga spelet Hänga Gubbe (HangMan) för att lära Dig hur glosor stavas! Med ett enkelt och intuitivt gränssnitt gissar Du på bokstäver. Du kan visa rätt översättning av efterfrågad glosa, och påverka hur Glosoria väljer glosor (från [Språk1] till [Språk2], vice versa och slumpvis genom de vanliga inställningarna!)© 1996-2015 Henrik Hedlund, Jan Källström.
Användarvillkor. Cookies.