Glosoria
 Gör glosläxan roligare sedan 1996
 

Information om Glosbokshanteraren

I Glosoria arbetar man med Glosböcker. För att kunna editera (dvs. lägga till, ta bort och ändra glosor) dessa glosböcker använder man en funktion som heter Glosbokshanteraren. På den här sidan får du läsa lite om vad Glosbokshanteraren är och hur den fungerar!

Glosbokshanteraren är din nyckel för att editera dina glosböcker. Här kan du lägga till, ta bort och ändra glosböckernas glosor. Med en enkel knapptryckning utför du alla kommandon. Flera av de olika ommandona kan du utföra med hjälp av snabbtangentkombinationer eller med musen.

I glosbokshanteraren kan du enkelt söka efter glosor och sedan editera dem.

Glosorna i glosoria är begränsade till en maxlängd på 40 tecken, vilket täcker de flesta behov. Glosorna som du lägger in i Glosbokshanteraren används sedan av Förhörshanteraren och "Klicka rätt" för att göra olika förhör.

Tips!

Glosoria kan tänka åt dig när du skriver in Glosor. Du kan aktivera automatisk stor bokstav på tyska substantiv och andra finesser.

Andra saker som du också kan justera på med hjälp av inställningarna är om det skall gå att ha med samma glosa två gånger. Det är inte bra att ha det. Tänk dig att Glosoria frågar efter ordet Hej, och du lagrat ordet som både Hallo och Hi. Hur skall du då veta vilket som efterfrågas? Dessa situationer och andra liknanade situationer kan du undvika med Glosoria. Du gör alla val i inställningarna!© 1996-2015 Henrik Hedlund, Jan Källström.
Användarvillkor. Cookies.